Over ons

Qui-Vive is een gemengd koor onder leiding van de jonge dirigent Sander Hendrickx. Wij delen onze liefde voor muziek graag met een gevarieerd publiek. Voor elk concert werken we weer toe naar hoogstaande en verrassende uitvoeringen. Maar we staan ook voor sociaal plezier en we durven al eens uit de band te springen…

In 1989 gestart onder de naam ‘Klein Koor Desselgem’ olv mede-oprichter en dirigent Geert Anckaert, is Qui-Vive vandaag geëvolueerd naar een groep van meer dan 30 sopranen, alten, tenoren en bassen. Mensen met en zonder ‘academie'-ervaring.  

We experimenteren graag met de meest uiteenlopende genres en hebben in de loop der jaren onder meer themaconcerten opgezet rond New Orleans Jazz op een Leievrachtschip. We brachten een ode aan Vlaamse polyfonisten in Transfo in Zwevegem en we bouwden een Spaans muziekfeest onder de noemer ‘Cancion de la Fiesta’. We brachten ook een concert rond het werk van Shakespeare (2022) en onder de noemer ‘Let my love be heard’ brachten we een ode aan de liefde (2023).   

Af en toe nemen we ook deel aan een wedstrijd of festival en behalen we daar prima resultaten. We zetten ook graag een samenwerking met andere organisaties en artiesten op om net even weer een andere grens te verkennen.


Over onze dirigent, Sander Hendrickx

 

 

 

MENU

Qui-Vive koor Waregem