Sander Hendrickx

Sander Hendrickx (Balen, 1992) vond sinds zijn verhuis naar West-Vlaanderen een nieuwe uitdaging als dirigent bij het koor Qui-Vive. Eerst als vervanger tijdens de zwangerschaps- en geboorteverloven van Elsi Spanoghe, daartussen in duobaan met haar en sedert september 2021 als enige dirigent van Qui-Vive.

Hiervoor was hij meer dan zes jaar dirigent van het liturgisch koor Cum Amore, het Leuvens kamerkoor Sin Serio en gastdirigent bij verschillende Vlaamse koren (Capella Academica, Cantope,..). Als zanger neemt hij o.a. deel aan opnames van Cappella di Voce waarbij Vlaamse componisten centraal staan.

Sander begon als leerling trompet aan de kunsthumanioria van het Lemmensinstituut bij Leo Wouters. Al snel groeide hier de voorliefde voor koormuziek. Bijgevolg startte hij in 2010 zijn hogere studies koorleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daar kreeg hij stemvorming van onder andere  Jan Caels, Godfried Van De Vyvere en Marina Smolders. Koorleiding zelf volgde hij bij Kurt Bikkembergs en Erik Van Nevel.

Gedurende zijn studies maakte Sander deel uit van het Brussels Kathedraalkoor en nam deel aan verschillende projecten met zowel hedendaags repertoire als oude muziek.

MENU

Qui-Vive koor Waregem