Pofta Buna Romania!

zo 9 december 2012
Ten Bunderen, Moorslede

Zin in een hartverwarmende zondag? Zeg dan ja op de uitnodiging van de vzw Macul-Roemenië die u een mooi aanbod doet: een prachtig concert van het koor Qui-Vive uit Desselgem en een lekkere Roemeense maaltijd er bovenop. De opbrengst van dit feest gaat integraal naar Sfanta Treime in Tîrgu Mures.

Het programma bundelt een reeks polyfone liederen en frisse popsongs. Je kan niet enkel met volle teugen van mooie muziek genieten, maar je wordt ook getrakteerd op een optreden van de woordkunstenaar Frank van Erum.

Het koor Qui-Vive ontstaat in 1989 als Klein Koor Desselgem uit het plaatselijke koor Singhet Vro. Onder leiding van Geert Anckaert groeien ze geleidelijk uit tot een vierstemmig, gemengd kamerkoor. Ze experimenteren graag met uiteenlopende genres. Ze treden op binnen de regio met kerst- en aperitiefconcerten, verzorgen huwelijksvieringen, luisteren recepties op en geven avondconcerten. Verder organiseert Qui-Vive ongeveer driejaarlijks een origineel en eigenzinnig muzikaal evenement waarbij het muzikaal aspect thematisch wordt ingekaderd. Tijdens de vernieuwde provinciale West-Vlaamse koorwedstrijd wordt Qui-Vive in 2006 geselecteerd voor de eindronde met de 10 beste koren.

De algemene leiding van het concert berust bij Geert Anckaert, een muzikale duizendpoot. De Desselgemnaar is zanger, trompettist en dirigent van het eerste uur. Hij is autodidact wat betreft zang, koor en koordirectie. Hij is laureaat notenleer en koperen blaasinstrumenten aan de Waregemse academie en behaalt daar ook de regeringsmedaille cornet.

Een andere smaakmaker op de affiche is Frank van Erum. Hij heeft ruime tv-, radio– en podiumervaring en als cabaretier is hij een graag geziene gast - meestal in duo met Han Coucke - maar ook solo is hij een aanrader. Het beste moet nog komen, zegt hij zelf... We kijken ernaar uit!


MENU

Qui-Vive koor Waregem